Keramická pec/gril/udírna BIG GREEN EGG

spojením starodávné moudrosti s moderní technologií přináší

svět netušených kulinářských možností

Big Green Egg (BGE), celosvětově uznávaná keramická pec-gril-udírna, je odvozena od 3000 let staré indočínské hliněné pícky zvané „kamado“. Společnost BigGreenEgg(Atlanta, stát Georgia, USA)při inovaci původních materiálů využila technologie zpracování keramiky vyvinuté vesmírnou agenturou NASA. Továrna vlastní certifikát k splnění nejvyšších kvalitativních standardů a tento sofistikovaný patentovaný kompozitní materiál pak umožňuje společnosti dodávat na trh keramický pec-gril„Big Green Egg“s doživotní zárukou keramiky.

Zmiňovanou kvalitu můžeme potvrdit; během 11-ti let prodeje BGE v ČR zákazníkům na jejich zahrady nebyla řešena žádná reklamace týkající se problémů s touto technologií.
Big GreenEgg řeší i problémy objevující se při grilování na dřevěném uhlí. Tím je hlavně nezdravé hoření odkapávajícího tuku na dřevěném uhlí. Příprava v keramické peci-grilu probíhá žárem vyzařovaným z roztopené keramiky; tu vkládáme i mezi rošt s masem či rybou a nebezpečné uhlí a problém vzniku karcinogenních zplodinje tak odstraněn.
Je zřejmé, že pec-gril BGE má v celé škále přípravy jídel na zahradě ojedinělé postavení. Dřevěné uhlí slouží jen k roztopení pece a udržení žáru vyzařovaného ze silného pláště; základní množství vydrží po celou dobu obvyklého provozu (v průměru cca 6 hod.) a obsluha pece-grilu (kromě výměny připravovaných pokrmů) spočívá jen v jednoduché regulaci teploty s přesností jednoho stupně.

Limitujícím faktorem pro celoroční užívání pecí-grilů venku bývá odolnost materiálu vůči vlivu počasí (prudký déšť vs. roztopená pec, možnost užívat pec-gril i za mrazů atd.). Pro Big Green Egg neplatí žádné omezení a proto mnoho zákazníků používá tuto pec-gril-udírnu celoročně (vánoční krůta v ní připravená je daleko chutnější než z trouby sporáku v jejich kuchyni)

Dokonalá vysoce zátěžová keramika a precizní ovládání teploty v rozmezí 80°C – 350°C tedy umožňují:

• grilovat perfektní steaky– z pece chutnají skvěle a zůstávají velmi šťavnaté. Můžete upéct i křupavou pizzu umocněnou o vůni dřevěného uhlí, skvělý chléb a připravit pečivo a dezerty

• udit (kombinace dřevěného uhlí a mokrých dřevěných štěpků) – kouř a aroma uhlí i vůně masa či ryby rotují uvnitř uzavřené pece a jde tak o velmi účinnou udírnu

• péct masa, drůbež – veškerý žár zůstává uvnitř pece-grilu (povrchu pláště se můžete kdykoli dotknout) a připravované pokrmy neztrácejí na své původní kvalitě a šťavnatosti.Při pomalé přípravě za nízkých teplot zůstávají masa i ryby ještě více šťavnaté a pro tyto vlastnosti se často používají i v profesionálních kuchyních, kde pak hosté oceňují výjimečnou, široce vychvalovanou delikátní chuť.

Keramická pec-gril Big Green Egg

• myslí na Vaše zdraví vložením keramického stojanu; ryby chutnají skvěle i připravené na prkénkách z aromatického dřeva namočeného do vody

• Americký produkt s DOŽIVOTNÍ GARANCÍ – už nebudete potřebovat žádný jiný!

Neváhejte nás a naše dealery kontaktovat na níže uvedených adresách – rádi Vám Big Green Egg představíme a odpovíme na všechny Vaše dotazy
Filmařská 10, Praha 5,

00420 251 814 160, 00420 777975071(2)

info@pogra.cz, www.gril-pec.cz , www.biggreenegg.eu

Sdílet tento příspěvek na

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *